Menu

Categories / Promotion

PMP khas buat pengguna Advance!

Salam sejahtera.

Modul PMP juga direka untuk mereka yang telah menguasai basic fotografi dengan baik, tetapi masih mencari resepi bagaimana mendapatkan gambar yang memberi impak. Dari segi editing juga, masih mencari apakah langkah yang baik untuk mengedit gambar sehingga mendapatkan hasil yang professional dan memberi impak kepada gambar yang sedia ada. Ini semua penting untuk mendapatkan sesebuah gambar yang menepati citarasa sendiri dan pelanggan.

PMP Advance Camera

PMP modul Advance Camera disasarkan kepada mereka yang meminati fotografi wedding, portrait dan journalism. Ini kerana saya merasakan ketiga-tiga sub bidang ini adalah kepakaran saya. Untuk itu, saya akan memberi pendedahan tentang cara saya menghasilkan gambar sehingga ke fasa editing. Saya akan berkongsi segala ilmu yang saya gunakan untuk menghasilkan gambar seperti yang anda dapat lihat pada galeri abadiphotography, facebook abadiphotography, album human interest pada facebook saya.

PMP Advance Editing

PMP modul Advance Editing pula juga disasarkan kepada mereka yang masih mencari identiti dalam editing. Semua editing yang saya akan kongsikan hanya menggunakan perisian Adobe Photoshop CS5 dan Camera Raw. Oleh yang demikian saya akan menerangkan amalan-amalan yang biasa saya paraktikkan dalam editing sehingga anda boleh menguasai beberapa teknik editing tersebut.

Jadi, gunakankanlah peluang ini untuk meningkatkan kualiti fotografi anda secara menyeluruh dan saya jamin anda pasti akan merasakan perubahannya dalam masa yang singakt. Selamat maju jaya!

Abdillah – Mentor, Photography Mentoring Project

wEG1

Kompsisi dan elemen penting sebelum merakam gambar juga sangat penting dalam fotografi selain fasa editing. Gambar sebegini akan memberikan impak yang ketara dalam gambar anda nanti

wEG2

Editing yang baik akan menambahkan mood dan memberikan kesan kepada gambar yang telah di-compose dengan baik

 


Hire us for your Wedding Photography at only RM2500!

2500-2013-600px

Effective from 1st September 2013, our wedding package will start from RM2500.

Call us now for more details.

We have  packages that fit your need for professional quality images!

*For full quotation, please email us your wedding details.

Akan digantung!

Pastikan anda menyedari kehadiran banner yang akan kami pasangkan di beberapa lokasi strategik Bandar Sri Aman. Insyallah, banner ini akan siap digantung selewat-lewatnya esok.

Design.

Design banner kali ini lebih kurang sama dengan tahun lepas, dengan sedikit perubahan pada model.  Untuk kanak-kanak, masih sama seperti tahun lepas kerana gambar tersebut adalah antara gambar kanak kanak yang sangat “catchy” dan menarik sesiapa sahaja yang terpandang banner ini.

wDraft

wAbadi2013-C

wDraft2
 


Web-Promotion

Tempahan Kini dibuka untuk Studio Raya!

Tempahan kini dibuka!!

Hubungi saya, Abdillah 0128833944 untuk pertanyaan dan tempahan untuk sesi fotografi anda.

Studio akan dibuka bermula 2 petang hari raya pertama. Dan akan dibuka bermula 9 pagi hingga 6 petang.

Diskaun 10%

Tidak lupa buat pelanggan wedding & pelanggan tahun-tahun lepas, kami memberikan anda 10% sebagai penghargaan kami kerana tetap memlilih abadiphotography untuk fotografi studio anda. Atas sokongan anda itulah, kami menerima semakin banyak tempahan demi tempahan tahun demi tahun.

Apa lagi, hubungi saya segera untuk tempahan.

– Abdillah


IMG_9786

Mentoring Project?

Dalam kemeriahan menyambut kehadiran lebaran, saya terfikir tentang sesuatu yang tidak pernah saya fikirkan sebelum ini, iaitu mentoring.

Seperti rancangan “mentor” yang diterbitkan TV3, ia melibat seorang guru dan anak murid, mentor – protege. Alangkah beruntungnya protege kerana dia mendapat banyak ilmu dan pengalaman secara ‘first hand’ dari mentornya. Pelajaran dan pengalaman yang bertahun tahun yang dilalui oleh mentor pula adalah satu proses yang lama dan penuh dengan jatuh naik, perit getir, berliku-liku, penuh kontroversi, penuh dugaan, belanja ribuan ringgit dan banyak lagi rintangan. Yang pasti semua kejayaan mereka tidak datang bergolek. Ianya tidak trrjadi tanpa pengorbanan mereka mencari ilmu dan menimba pengalaman.

Pengalaman itulah yang memberi nilai kepada kejayaan mereka. Sehingga sampai masa, mentor ini telah mencipta kejayaan demi kejayaan. Kejayaan inilah menjadi kepuasan kepada mereka. Alangkah beruntungnya kita, jika dapat menimba pengalaman dan pelajaran dari mentor ini. Kita dapat bediri dan bersahabat dengan mereka. Lebih mulia lagi kita bersahabat dengan orang yang berilmu.

Seperti zaman pendekar, mereka juga berguru dengan pak guru dan terus tinggal dan bersama dengan guru. Makan makanan yang sama, memenuhi arahan mereka dan menurut segala perintah. Tiba saatnya mereka menjadi hebat, sehenat guru mereka, malahan, lebih hebat dari guru mereka sendiri.

Jika berbalik kepada diri saya sendiri, dalam fotografi, saya hanya menghadiri kelas, ceramah, bengkel dan interaksi menimba ilmu seperti dlm kelas biasa. Ilmu yang diperolehi memang ada, tetapi adakah ianya sehebat berguru dengan mereka? Jawapan nya tentulah tidak. Pasti lebih banyak soalan dan kemusykilan yang timbul selepas menghadiri bengkel dan kelas sedemikian. Belek dan belek lagi nota dan handout yang diberikan, ada lagi yang masih tidak jelas dan perlu penjelasan.  Pada saat ini, kita terkial-kial mencari rujukan lain dan ingin bertanya kepada sesiapa saja yang dapat menjawab.  Jadi pada saat inilah, saya rasakan bahawa, perlu guru untuk kita belajar, dapat kita bertanya sekerap yang mungkin, terus bertanya pada masa kita tidak memahami, dapat kita mencontohi mereka melalui pemerhatian dan soalan-soalan kita.

Jelas, anda sendiri boleh berfikir, siapakah mentor yang anda inginkan?  Apakah yang anda akan perolehi dari mentor anda?

Ilmu kita boleh kongsikan, kita dapat aplikasikan ilmu yang kita pelajari, tetapi untuk mendapatkan hasil 100% seperti mentor kita adalah mustahil.  Tetapi kita akan dapat 200% lebih lagi dari mentor jika kita menguasai kemahiran mereka dan digabungkan dengan kemahiran kita sendiri.  Adakah anda ingin mempunyai mentor sekarang?  Pasti nya Ya.

Oleh itu, saya rasakan tiba masanya, dengan ilmu yang tidak seberapa, saya ingin kongsikan pengalaman, ilmu dan cara saya melihat dunia melalui kamera kepada sesiapa sahaja yang berminat.  Ya, minat itu penting.  Sebagai seorang guru saya memahami, bagaimana perasaan jika anak murid kita dapat menerima pelajaran kita.  Kita akan 2 kali lebih berbangga dengan mereka.  Untuk mereka yang meminati ilmu fotografi, yang sudah memiliki kamera slr, yang memerlukan pengetahuan asas dalam fotografi, inilah peluang anda mempelajari dan merasa sendiri kehebatan berguru dengan guru berbanding hanya membaca dan menilai sendiri.  Pastinya, anda berkali-kali ganda lebih cepat memahami fotografi berbanding kami.

Insyallah, kita ada permintaan dan pertanyaan, saya akan mula merangka bahan dan kandungan untuk menjadikan mentoring fotografi ini dijalankan satu hari nanti.
Amin.

Abdillah Ahmad


Studio photoshoot untuk Aidilfitri

Menjelang hari raya, fotografi studio memang menjadi salah satu pilihan untuk keluarga mengabadikan kenangan bersama keluarga. Ianya berbaloi jika wang yang dikeluarkan setimpal dengan hasil yang diperolehi. Oleh itu, seperti Aidilfitri yang lepas lepas, kami di abadiphotography turut bersiap sedia menawarkan perkhidmatan berkualiti fotografi studio untuk keluarga anda.

Make up by Bobby of Bobby Wedding, Model: Azarina Reen

Make up by Bobby of Bobby Wedding, Model: Azarina Reen

Terima kasih kepada Azarina & Irwan Shah kerana sudi menjadi model untuk tahun ini. Professionalisme dalam diri anda berdua menjadikan tugas menghasilkan gambar yang menarik sangat mudah dilakukan dan menyeronokkan. Tahniah atas sentuhan istimewa make up artist Rauzy Shazy dari Bobby Wedding. Semuanya seiring bagi menghasilkan sesuatu yang berkualiti.

Model: Irwan Shah

Model: Irwan Shah

Motion Painting Potrait
Motion Painting Portrait only at abadiphotography studio

Motion Painting Portrait only at abadiphotography studio

Pada tahun ini, kami akan memperkenalkan satu produk baru iaitu “Motion Painting Potrait”. Kami akan menghasilkan lukisan anda menggunakan fotografi dan kamera sebagai alatnya. Berbeza dengan lukisan yang biasa, kita menggunakan berus dan kertas, MPP ini kami gunakan cahaya sebagai cat, torchlight sebagai berus, dan subjek & background sebagai kertas. Semua ini memerlukan ketelitian dan kemahiran untuk mendapatkan hasil yang diinginkan. Kami pasti, anda akan menghagai hasil karya ini.

Seperti biasa, kami menyediakan 6 jenis latarbelakang abstrak dan 1 latarbelakang putih untuk “WHITE ROOM”.

Disamping itu, kami akan menyediakan diskaun 10% kepada klien wedding dan klien studio yang lepas “return client”. Apalagi, jangan lepaskan peluang anda bersama kami di studio abadiphotography.

 

2021 © abadiphotography